Groznica festivala ili još jedna EXIT avantura

0
comments

 

unnamedPre tačno nedelju dana završio se 15. Exit festival. Nakon što su se slegle emocije i utisci, odlučila sam da ukratko napišem neka svoja zapažanja i utiske sa ovogodišnjeg festivala. Opšteg utiska sam da je i ove godine festival bio OK. Da je moglo bolje, moglo je, ali ne treba zaboraviti ni činjenicu da su ove godine spojena dva festivala i da nije ni malo lako organizovati tako veliki događaj da većina posetilaca bude zadovoljna. Marfi se i ove godine u punom sjaju pokazao, jer ni vremenske prilike nisu bile naročito naklonjene dešavanju. Za one koje zanima debata o detaljima šta je bilo ili nije bilo OK, preporučujem tekst na ovom sajtu, jer o tome neću pisati u ovom tekstu.

Photo by Alexandar Cosmetics team

Prve večeri festivala, odlasku na Main Stage prethodila je poseta Alexandar Cosmetics šatoru, odnosno iskoristila sam priliku koju je kompanija Alexandar Cosmetics ponudila posetiocima festivala, a to je šminkanje, friziranje i body art, odnosno finalni styling za festival. 😉

stromae-exit-2014Što se muzike tiče, moja očekivanja su sasvim ispunjena. Tokom prve večeri Petrovaradinska tvrđava je bila prava svetska prestonica zabave. Publiku je svojim nastupom, modnim transformacijama i performansom zapalio Stromae. Bez obzira na to što sam se nalazila u blizini bare koja je bila mini jezero i što je blato bilo toliko duboko da si mogao đonove cipela da ostaviš u njemu koliko se lepilo za iste, ništa od toga nije bilo bitno kad su počele pesme “Alors on danse” i “Papaoutai”.

pet-shop-boys-exit-2014Nakon njegovog nastupa usledio je grandiozan vatromet, koji je osim otvaranja festivala najavio i početak nastupa britanskog dueta Pet Shop Boys. Odlična muzika, raznobojni kostimi, specijalni efekti, odlična scenografija i ples su dokazali da im zaslužno pripada titula zvezda svetskog ranga. Za njihovu muziku sam emotivno vezana, jer su moja omiljena grupa iz tinejdžerskih dana. Kao i svaki strastveni fan, uspela sam da se probijem u prvi red i uživam u njihovoj muzici i evociranim uspomenama. Inače, njihov nastup na EXIT-u 2006. godine sam spletom sudbinskih okolnosti propustila, tako da sam veoma srećna što sam tu priliku iskoristila ove godine. 🙂

Nakon nastupa Pet Shop Boysa, zabava se preselila na mt:s Dance Arenu, koju je uveliko drmao nastup engleskog elektro sastava Disclosure.

Drugo veče EXIT-a su obeležili legendarna Glorija Gejnor, Rudimental i naravno Carl Cox. Main Stage je disko zvukom prvo pokrenula Glorija, a nakon njenog nastupa usledio je jedan od najboljih koncerata kojima sam prisustvovala na EXIT-u, u izvođenju britanskog sastava Rudimental. Naravno, zabava se nakon njihovog nastupa preselila na mt:s Dance Arenu gde je nastupio legendarni Carl Cox, koji je kao i na svakom nastupu publiku bacio u trans.

Treće veče festivala sam zbog obaveza propustila, ali koliko je provod bio dobar govori i činjenica, o kojoj su mediji mahom pisali, da je Skrillex (jedan od izvođača na glavnoj bini treće večeri) ostao do zatvaranja ovogodišnjeg EXIT-a.

Četvrto veče je obeležio nastup mojih favorita ovogodišnjeg festivala, naravno pored PSB-a, dueta Hurts. Mislim da će njihov nastup ostati upamćen po histeriji publike i tome što su u publiku bacali bele ruže tokom izvođenja pojedinih numera. 🙂 Osim njih dobri su bili i Suede.

Tako je pre nedelju dana završeno prvo poluvreme ovogodišnjeg spektakla na relaciji EXIT – Sea Dance festival. Drugo završeno ovonedeljno poluvreme u Crnoj Gori sam propustila, ali se nadam da ću naredne godine biti u prilici da mu prisustvujem. Do naredne godine i nekih novih muzičkih zvezda pod našim nebom, uživajte u muzici ovogodišnjih izvođača i uspomenama koje ste stekli na ovogodišnjem EXIT-u. 🙂

exit-2014-sea-dance-festival

 

Ostavite odgovor

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>