U susret jubilarnoj 30. TED konferenciji

0
comments
TED2014 - The Next Chapter

TED 2014 – The Next Chapter

Globalna konferencija posvećena “Idejama vrednim širenja” ove godine proslavlja svoj 30. rođendan. Do prošle godine TED se održavao u Kaliforniji. Ove godine, jubilarna 30. TED konferencija, biće održana u Kanadi, tačnije u Vankuveru od 17. do 21. marta. Slogan ovogodišnjeg događaja je “Naredno poglavlje”. Krajem januara objavljena je konačna lista govornika na predstojećem dešavanju, koju možete videti u nastavku teksta. Govornici će se dotaći različitih tema u rasponu od tehnologije, zabave, dizajna, edukacije o klimatskim promenama, arhitekture, muzike, fizike, roditeljstva, tipografije do svitaca i Golden gejt mosta.

Randall Munroe, karikaturista, pričaće o svojoj strasti prema “Šta ako…?” pitanjima. Yoruba Richen će govoriti o najbrže raširenoj kampanji za socijalnu pravdu u istoriji. Wendy Chung će predstaviti naučni pregled onoga što sada znamo o autizmu. Chris Hadfield, NASA astronaut, govoriće o životu u svemiru i povratku na Zemlju. Pojedini govornici osvrnuće se na dešavanja u proteklih 30 godina i podeliće svoja razmišljanja o njima, dok će biti i onih koji će na osnovu dešavanja u tom periodu od tri decenije dati svoja predviđanja o budućim trendovima.

TED 2014

TED 2014

 

Ovo su govornici koji će ispisati “Naredno poglavlje” TED-a. U nastavku možete pogledati spisak govornika po sesijama i pročitati njihove biografije.

Sesija 1: Lansiranje

Sesija 2: Retrospektiva

Sesija 3: Preoblikovanje

Sesija 4: Želja

Sesija 5: Mi

Sesija 6: Povezani

Sesija 7: Zašto?

Sesija 8: Hakovani

Sesija 9: Nastajanje

Sesija 10: Strast

Sesija 11: Relaksirani

Sesija 12: Napred

Za sve koji žele da se na vreme pripreme i detaljnije informišu o temama o kojima će biti reči na ovogodišnjem dešavanju, informacije mogu pronaći u knjigama koje su govornici napisali u toku svoje dosadašnje karijere. Spisak knjiga možete pronaći ovde.

Ostavite odgovor

Možete koristiti ove HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>